Skyddsbehandling altan

Skyddsbehandling av altan i göteborgs närområde

Ge din altan och uteplats det skydd den behöver!

Vi på altantvätt com använder oss av Redo Ytskydd. Det är en överlägsen, patenterad och miljövänlig produkt för att skydda trä, tak och miniraliska fasader. Självklara ytor att behandla är alla obehandlade träytor som trall och ytor som t ex betong, tegel, eternit och natursten med många fler. Används ej på målade ytor och glas då det i vissa fall kan missfärga färg eller påverka glas.

Boka skyddsbehandling av altan redan idag

Så här fungerar det

Redo Ytskydd består av modifierade kiselpartiklar. Detta innebär att själva kiselapartikeln har fått egenskaper som gör att produkten binder sig till materialet under hela dess livslängd. När Redo Ytskydd appliceras tränger kislet in i ytskiktet och förenar sig snabbt med materialet, ytan blir hårdare vilket ökar materialets hållbarhet. Redo Ytskydd ger dessutom ytskiktet en självrengörande funktion som betydligt begränsar påväxten av alger, lav, mossa och mögel.

Skyddsbehandling altan före och efter bild

PRISER FÖR ALTANTVÄTT

Här finns ett par prisexempel för olika altanstorlekar inkl. moms och avdraget ROT avdrag.

50 m² ~ 4395 kr tvätt av altan
50 m² ~ 6590 kr tvätt av altan och skyddsbehandling

100 m² ~ 6725 kr tvätt av altan
100 m² ~ 10125 kr tvätt av altan och skyddsbehandling

125 m² ~ 7450 kr tvätt av altan
125 m² ~ 11700 kr tvätt av altan och skyddsbehandling

Priserna baseras på att vatten och el finns tillgängligt hos dig som kund och altanen skall vara fri från möbler och löst materiel.

I våra priser så ingår det gratis besiktning och offert innan du bestämmer dig, sen efter du beställt ingår kunnig och noggrann personal, effektiva maskiner, medel och all kringutrustning för att kunna tvätta och skyddsbehandla på ett effektivt och skonsamt sätt.

ROT-avdrag

När du köper tvättjänst av oss på altantvätt.com kan du som privatperson ha rätt till att göra ROT-avdrag. Det innebär en skattereduktion på upp till 30% av arbetskostnaden! För närvarande är det upp till max 50.000 kr per person och år som går att få i avdrag. Avdraget gäller dock ej på materialet som behövs för att utföra uppdraget.

Bor du i egen villa eller står som ägare av ett fritidshus gäller ROT-avdraget för alla våra tvättjänster.

ROT-avdrag är inte kopplat till fastigheten, utan till dig som person. Är ni två personer som båda står som ägare av fastigheten kan alltså båda nyttja eventuellt avdrag och få ända upp till 100.000 kr i skattereduktion för arbetskostnad. Denna summa kan fördelas mellan t.ex sommarstugan och den permanenta bostaden.

Det finns inget lägsta belopp för att kunna få skattelättnad, så tveka inte att ta in proffs även för mindre arbeten. Kontakta oss för mer info

Vi på Altantvätt com är ett pålitligt företag från Kungsbacka som kommer till uppdraget på utlovad tid och genomför arbetet till ett otroligt bra resultat!

TVÄTT AV ALTAN/UTEPLATS

FASADTVÄTT

YTBEHANDLING

UTHYRNING AV SKURMASKIN

TVÄTT AV MARKSTEN

TRÄSKYDDSBEHANDLING

Vanliga frågor om skyddsbehandling av altan

VARFÖR SKALL JAG BEHANDLA ALTANEN MED REDO YTSKYDD?

Det är en överlägsen, patenterad och miljövänlig produkt för att skydda trä motverka påväxt av alger, lav, mossa och mögel. Självklara ytor att behandla är alla obehandlade träytor som trall och ytor som t ex betong, tegel, eternit och natursten med många fler.

NÄR SKER BETALNING?

Betalning sker alltid efter slutfört arbete.

HUR LÅNG TID TAR DET ATT GENOMFÖRA YTSKYDDSBEHANDLINGEN?

Det beror helt och hållet på altanens storlek.
100kvm tar ca 1h för att ge ett ungefärligt exempel.

FÅR DET REGNA NÄR YTSKYDD APPLICERAS?

Nej, det ska vara uppehåll när produkten används. Redo Ytskydd behöver torka efter applicering innan det utsätts för regn.

HUR UNDERHÅLLER JAG EN YTA SOM HAR BEHANDLATS MED REDO YTSKYDD?

Det beror på vad det är för yta. Men generellt gäller följande: OBEHANDLADE TRÄ-YTOR: Om en obehandlad träyta har blivit behandlad med Redo Ytskydd och därefter blivit smutsig rengörs denna med Redo-Trä Rent. Om det har bildats påväxt på ytan elimineras denna med Grön-Fri.

NÄR KAN MAN GÅ PÅ YTAN SOM HAR BEHANDLATS MED REDO YTSKYDD?

Du kan beträda ytan som har behandlats med Redo Ytskydd så fort den har torkat.

HUR LÄNGE HÅLLER EN BEHANDLING AV REDO YTSKYDD?

Redo Ytskydd ger ett ytskydd av kisel. Beroende på ytan kan det vara bra att applicera två gånger, precis som med målarfärg t ex. En applicering räcker, men med två kan du se en ännu bättre effekt. På en trä-trall som används mycket håller en behandling i cirka fem år. Det är mekaniskt slitage som avgör hur länge produkten är kvar på ytan. Vid inget slitage kommer produkten sitta kvar under materialets livslängd.

NÄR KAN JAG BEHANDLA MITT NYA TRÄ-DECK MED REDO YTSKYDD?

Om träet som använts är tryckimpregnerat måste överskottet av impregneringen försvinna innan träet kan behandlas med Redo Ytskydd. Det tar generellt fyra till sex månader för överskottet att gå ut ur träet. Även om träet skulle vara lite fuktigt inne i plankan gör detta inget då Redo Ytskydd är diffusionsöppen och eventuell fukt som är kvar i plankan kan ta sig ut.

”Jag köpte altantvätt och ytbehandling av vår altan.
Trevliga och kunniga killar vid besök. Trevlig och arbetsamma killar som kunde sitt jobb. Förväntningarna infriades med råge. Allt stämde med offerten. Proffsjobb helt enkelt!”

– Stefan Karlsson